Terug

Ieperling Yves Leterme beletterde lichaam Maaike Cafmeyer - 02/05/2010

Gent - Op de slotdag van de Week van de Amateurkunsten (WAK) dook Maaike Cafmeyer, meter van organisatie Creatief Schrijven, het hemelbed in met Yves Leterme - de kalligraaf, niet de ontslagnemende eerste minister - al zaten beide heren wel op dezelfde school.

Yves Leterme kon alvast beginnen op het lichaam van een paar mooie dames in bikini. Met een, gezien de omstandigheden, bijna onverklaarbare vaste hand lettert hij mooi woorden, zinnen en poëzie op hun lichaam.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

De onlangs bevallen Cafmeyer hield het eerder discreet en liet zich zeer geduldig een gedicht van Rik Dereeper rond de hals kalligraferen. Maaike Cafmeyer is zelf veellezer en amateurschrijfster: "Ik ben een zeer grote fan van het woord en lees minstens één boek per week. Gezien ik geen rijbewijs heb en de meeste verplaatsingen met de trein maak, is dat nooit een probleem. Zelfs in een compleet lawaaierige omgeving slaag ik er in om een boek te lezen.'.

Cafmeyer laat zich af en toe verleiden tot het schrijven van een column en heeft nu ook een kinderboek in de steigers staan - niet verwonderlijk als schrijvende kersverse mama. Ze gaat voor verhaaltjes uit het alledaagse leven. Haar inspiratie haalt ze bij de kinderen zelf. Die mogen vertellen wat ze graag lezen en horen voorlezen.

Schrijven is voor Cafmeyer net als koken: het juiste ingrediënt op het juiste moment. En gisteren dus op de juiste plaats.

Het kalligrafiegebeuren in Vooruit is dan weer te zien als promotie voor een reeks boekjes met 1001 liefdesbrieven, gescheven door liefhebbers van het geschreven woord en uitgegeven door Creatief Schrijven. Negen delen zijn reeds verschenen.

Dit is het gedicht van Rik Dereeper dat Yves Leterme op het lichaam van Maaike Cafmeyer mocht neerschrijven:

Het valt haar zwaar poëet te blijven,

nu ze jongens woordeloos kan lokken.

Och, ze wil nog best gedichtjes schrijven,

maar kort. Zoals haar nieuwste rokken.